Djur och natur

Åk ut till landet!

På gården har vi en fin lekplats med en stor sandlåda och annat kul. Det finns flera vandringsleder och stigar runt gården för alla åldrar. I början av Träsktrollens stig står en av Sveriges största och äldsta ekar. Siggesta ek är ett naturminne och mäter i omkrets hela 868cm. Det gör eken till en av de allra största ekarna i Mälardalen och den hamnar på ungefär tolfte-femtonde plats bland kända svenska jätteekar i hela Sverige. Ingen vet riktigt hur gammal den här eken är, men gissningsvis är den runt 700 år gammal!

Våra djur

Siggesta Gård har blivit ett populärt utflyktsmål för familjer och företag. Bara en dryg halvtimme från storstan får man uppleva en del av landet. Vi har djur på gården året runt. Höns, getter, hästar och fina alpackor som alltid bor på gården .  Till sommaren får de utökning från granngården , då kommer får, lamm och en och annan ko och hälsar på.  För dig som bara vill uppleva naturen finns det flera fina vandringsleder.

Träsktrollens stig

På vår barnsligaste stig hittar du gårdens troll, vi kallar den Träsktrollens stig. Stigen är som en sagovärld där du kan följa med i den tillhörande boken, Sagan om Träsktrollen, eller fantisera själv! Här finns också ett troll som samlar på nappar för den som vuxit ifrån och flera bänkar att fika vid. Passa på att köpa med dig fika ut till stigen i restaurangen, delin eller orangeriet, där finns också personal som kan visa vägen! Boken kostar 45kr.