Fyll i information så kontaktar vi dig


  EnkelrumDubbelrum


  JaNej   Boka bord

   Fyll i information så kontaktar vi dig

    Boka visning av festlokaler

    Fyll i information så kontaktar vi dig

    '

     Registrering

     OBS! Räknas ej som bokning utan är till för Skatteverkets kontroller. Du måste vara registrerad som säljare vid eventuell kontroll på plats av Skatteverket. När du väl är på plats får du din yta hänvisad av vår personal, som också tar betalt och ger dig ditt kvitto. Loppisyta går ej att förboka utan det är först till kvarn som gäller.

     PÅ GÅRDEN – gammal

     På Gården

     Siggesta Gård

     Öppet året runt för dig som vill ta med barnen ut i naturen , klättra, titta på djuren och mata alpackorna. Välkomna till oss på en dagsutflykt med brunch eller för en minisemeter med övernattning i våra fina familjerum.

     Aktiviteter

     Discgolf

     Framför er ligger en utmaning. Det må se lätt ut, men skenet bedrar. Känslan när ni hör rasslet när discen träffar korgen, den känslan kommer ni vilja uppleva igen –
     Vi lovar!Discgolf är framför allt en nöjesaktivitet. Ta det lugn, ha kul och håll uppsikt över andra som befinner sig på banan

     Skogshinderbana

     Vi har byggt en hinderbana i skogen som består av ett antal aktiviteter i olika svårihetsgrad. Banan är byggd i en fantastisk skogsdunge där du och din familj, dina vänner eller ditt företag inte bara får spänning och aktivitet utan också en naturupplevelse. För de minsta har vi byggt några kojor och älgar att klättra på och vi vill gärna ha hjälp att bygga fler kojor i skogen… För de äldre barnen och vuxna finns det även en parallellbana som ni kan utmana varandra på.

     Äventyrsgolf

     År 2003 byggdes vår äventyrsgolfbana, Värmdö Runt, en tematiserad minigolfbana på 18-hål där varje hål är en miniatyr av en byggnad eller ett föremål ur Värmdös kulturhistoria. Så du kan också lära dig en hel del under tiden som jakten på spiken äger rum… Vid varje hål hittar du en spelanvisning och en kort historia om just den miniatyr du ska spela dig genom, över, under eller runt. Varje hål har två vägar att välja mellan, en röd, svårare väg och en grön, lättare väg. Röd bana är för vuxna, grön bana för barnen – eller för dem som är nybörjare.

     Fotbollsgolf

     Fotbollsgolf spelas med fördel med koncentration och vinnarskalle. Vi har två fina niohålsbanor anlagda som riktiga golfbanor med bunkrar, dammar och hinder, med lätt och svår tee på några hål, så att alla kan utmana varandra. Det gäller att tänka taktiskt, vara koncentrerad och inte överskatta sin förmåga att sparka långt och rakt… Hålen är från ca 20 meter och upp till 120 meter långa och alla har olika svårigheter som ska övervinnas innan bollen slås i hål – men du, lämna dubbskorna hemma, inga glidtacklingar!

     Läs mer om vad som händer under året i vår Aktivitetskalender

     På Siggesta Gård finns det alltid något kul att göra utomhus. Det bästa är att det är öppet året runt. Ta med dig barnen på utomhusaktiviteter som ni alla kommer gilla och avsluta med en god lunch i vår restaurang. Vill du prova på alla våra aktiviteter så rekommenderar vi att ni köper ett aktivitetsband.

     Djur & Natur

     På gården har vi en fin lekplats med en stor sandlåda och annat kul. Det finns flera vandringsleder och stigar runt gården för alla åldrar. I början av Träsktrollens stig står en av Sveriges största och äldsta ekar. Siggesta ek är ett naturminne och mäter i omkrets hela 868cm. Det gör eken till en av de allra största ekarna i Mälardalen och den hamnar på ungefär tolfte-femtonde plats bland kända svenska jätteekar i hela Sverige. Ingen vet riktigt hur gammal den här eken är, men gissningsvis är den runt 700 år gammal!

     Våra djur

     På gården bor höns, getter, hästar och fina alpackor och du kan se dem i deras hagar året runt. Vissa dagar har vi matningsrunda, ring gärna & fråga oss.
     Tel: 08 562 801 00.Till sommaren får de besök från granngården, då kommer får, lamm och en och annan ko och hälsar på. Ponnyridning och stallverksamheten på gården drivs av Stall Siggesta.

     Träsktrollens stig

     På vår barnsligaste stig hittar du gårdens troll, vi kallar den Träsktrollens stig. Stigen är som en sagovärld där du kan följa med i den tillhörande boken, Sagan om Träsktrollen, eller fantisera själv! Här finns också ett troll som samlar på nappar för den som vuxit ifrån och flera bänkar att fika vid. Passa på att köpa med dig fika ut till stigen i restaurangen, delin eller orangeriet, där finns också personal som kan visa vägen! Boken kostar 45kr.

     Öppettider aktiviteter

     Vi har fortfarande öppet våra aktiviteter så länge vädret tillåter
     Ring gärna & fråga oss.
     Tel: 08 562 801 00.

     Boka in en heldag på gården med alla fyra aktiviteterna!
     Öppettider 10.00-16.00 vardagar och 10.00-21.00 på helger.

     Aktivitetsband: 4 aktiviteter
     Barn 130 kr vuxen 185 kr

     En aktivitet:
      Barn 65 kr vuxen 85 kr

     Du kan betala i alla öppna kassor. Vi tar inte emot kontanter men swisha gärna.

     Loppis


     Tack för det här året – välkomna tillbaka i maj 2020

     Söndagarna på Siggesta Gård är otroligt välbesökta både av säljare och köpare och stämningen är alltid på topp.
     Loppisen har flyttat till den stora hagen nedanför stallet och på andra sidan vägen från Herrgården.
     Många människor och bilar gör att vi har varit tvungna att se över våra säkerhetsrutiner på parkeringen, följ vår personals hänvisning för allas trygghet.

     Så här gör du:

     Parkera bilen på anvisad plats.
     Ställ upp ditt säljbord om du har ett sådant med dig eller använd ytan runt bilen.
     OBS! Insläpp kl 8.30
     Ingen förbokning & du ska vara på plats senast kl 9.30

     Du får inte sälja mat för direktförtäring och givetvis inte föremål som är olagliga enligt svensk lag eller som kan väcka anstöt.
     Ingen bil får lämna parkeringen innan 14.00.
     Det innebär att om du lyckats sälja klart alla dina saker tidigare än så, lås bilen och njut av gården!
     Kolla vidare på vår hemsida och upptäck vad vi har att erbjuda.

     OBS! Förbjudet att åka ut på eget bevåg – tänk på barn och djur!
     Glöm inte att ta med dig alla sopor och osålda saker härifrån.

     Vi hoppas att ni alla ska respektera detta och hjälpa oss att skapa en fortsatt trevlig och rolig Bakluckeloppis!

     Öppettider loppis

     Loppisen 2019
     5 maj – 29 september
     kl 10.00 – 14.00

     Pris

     200 :-dag
     Bil med släp 300:-
     Dubbelplats 300:-