Fyll i information så kontaktar vi dig


  EnkelrumDubbelrum


  JaNej   Boka bord

   Fyll i information så kontaktar vi dig

   [captchac]

    Boka visning av festlokaler

    Fyll i information så kontaktar vi dig

    '

     Registrering

     OBS! Räknas ej som bokning utan är till för Skatteverkets kontroller. Du måste vara registrerad som säljare vid eventuell kontroll på plats av Skatteverket. När du väl är på plats får du din yta hänvisad av vår personal, som också tar betalt och ger dig ditt kvitto. Loppisyta går ej att förboka utan det är först till kvarn som gäller.

     Djur & natur

     Välkommen ut i naturen

     Det finns flera vandringsleder och stigar runt gården för alla åldrar. På gården har vi tre markerade vandringsleder och mountainbikeleder. Det finns en naturstrand med möjlighet att hyra SUP-bräda. Gården är omgiven av den vackra naturen, skogen, odlingsmarkerna och närheten till vatten vilket gör Siggesta Gård till en unik plats. Siggesta ek är ett naturminne och mäter i omkrets hela 868 cm. Det gör eken till en av de allra största ekarna i Mälardalen och den hamnar på ungefär tolfte-femtonde plats bland kända svenska jätteekar i hela Sverige. Ingen vet riktigt hur gammal den här eken är, men gissningsvis är den runt 700 år gammal!

     Våra djur

     På gården bor höns, getter, hästar och fina alpackor och du kan se dem i deras hagar året runt. Vissa dagar har vi matningsrunda, ring gärna & fråga oss – tel: 08 562 801 00.

     Till sommaren får de besök från granngården, av våra får och lamm

     Alpackamatning

     Vill du mata våra mysiga alpackor? Du kommer dem riktigt nära och de äter från din hand. På lördagar och söndagar samt under loven, nästa gång är det höstlovet,  har vi två matningsrundor. På förmiddagen kl. 11.00 och på eftermiddagen kl. 14.00. Ni får en kåsa med godsaker till Kjelle, Yanne, Pilpintu, Krille, Teddybear och Pelle och ni får följa med vår djurskötare in i hagen.

     A L P A C K A F A K T A

     • Alpackan är ett kameldjur, med den mindre vikunjan som närmaste släkting.
     • Liksom alla kameldjur har alpackor två tår med mjuka trampdynor och klor och de rör sig försiktigt i terrängen.
     • De är idisslare och har tre magar. Alpackan är känd för sin fantastiska ull
     • Alpackan kommer ursprungligen från Anderna. I Peru finns fortfarande 87% av världens alla alpackor.

     70 kr/person

     Hästar_Siggesta_Gård_web1464_1000x666

     Ponnyridning

     Under loven och utvalda datum kommer Stall Siggesta erbjuda ponnyridning på shetlandsponnyn Blomma. Ponnyridningen kostar 75 kr och betalas via swish.

     Se utvalda datum på Stall Siggestas hemsida

     Getter & Höns

     Våra getter Aprikos och Assar går i sin hage på gården. Vi hoppas på tillökning till våren :). Bredvid Getterna bor hönsen och den stolta tuppen.