Beskrivning
Unik, otraditionell och uppskattad aktivitet - Odla och skörda i vår Köksträdgård! Nytänk på konferensen med hållbar och jordnära aktivitet.
Delta i trädgårdsarbetet
Låt kollegorna och företaget delta det hållbara arbetet med att odla och skörda i Siggestas köksträdgård. Vi jobbar med hållbarhet och vad är mer hållbart än att lära sig om odling och få praktisera det direkt ute bland gjord, fröer och plantor. I vår trädgård arbetar Bereket som trädgårdsmästare och berättar om sitt arbete och tekniker.
Odla i Köksträdgården - innan sommaren
En pallkrage ingår per 6 personer. Vi tar fram jord, gödsel, fyllnadsmaterial, duk, frön, armeringsjärn eller liknade för klätterväxter, skyltar, fiberduk annat skydd, vatten m.m . Vi marknadsför er insats med en att namnge pallkragen efter ert företag och ni är självklart välkomna tillbaka på skörd.
Skörda i Köksträdgården - efter sommaren
Efter sommaren går vi över i aktiviteten "Skörda i köksträdgården". Denna går att boka även om företaget inte har odlat i egna pallkragar under våren. Beroende på vilka grödor som är redo för skörd, hjälps vi åt att ta upp grönsaker som morötter, mangold och jordärtskockor. Är det tomatsäsong? Då plockar vi tomater. Ni får även med er ett recept från oss så att ni kan laga något gott när ni är tillbaka på hemmaplan.
Siggestas trädgårdsmästare
Vår trädgårdsmästare heter Bereket och kommer från Eritrea. Han har hjälpt oss att odla ekologiskt och med tekniker som inte längre används i Sverige. Vill ni lära er mer om detta så tipsar han om hur hans odlingsprocess går till. Varje år skördar vi upp till ett ton grönsaker och örter från vår köksträdgård. Från jord till bord.