Fyll i information så kontaktar vi dig










    EnkelrumDubbelrum


    JaNej



      Boka bord

      Fyll i information så kontaktar vi dig

        Boka visning av festlokaler

        Fyll i information så kontaktar vi dig

        '

          Registrering

          OBS! Räknas ej som bokning utan är till för Skatteverkets kontroller. Du måste vara registrerad som säljare vid eventuell kontroll på plats av Skatteverket. När du väl är på plats får du din yta hänvisad av vår personal, som också tar betalt och ger dig ditt kvitto. Loppisyta går ej att förboka utan det är först till kvarn som gäller.

          Miljö och hållbarhet

          Miljö och hållbarhet

          En självklarhet

          Siggesta Gård

          Hållbar miljö, hållbara möten och hållbar livsstil

          Hållbar livsstil

          Vi skapar förutsättningar för en  aktiv konferens eller en aktiv heldag med familjen på Siggesta Gård när man  låter både hjärta och hjärna vara med för bästa möjliga välbefinnande.
          Minne och inlärningsförmåga förbättras. Det bildas nya hjärnceller i gyrus dentatus, en del av området, som är viktigt för just minne och inlärning.
          Fokus och simultanförmåga blir bättre. Koncentrations- och simultanförmågan förbättras, bland annat genom att hormonet noradrenalin utsöndras – vilket ökar vakenhet och uppmärksamhet.
          även blodcirkulationen i hjärnan förbättras.
          Ditt omdöme förbättras. Fysisk träning hjälper oss att ta bättre beslut, genom att kopplingarna mellan hjärnans områden prefrontala kortex (omdömescentra) och amygdala (känslocentra) stärks. Det gör att prefrontala kortex i större grad kan välja vilka av våra impulsiva tankar som vi bör – eller inte bör – omsätta till handling.
          Din kreativitet ökar Förbättrar din kreativitet, vilket skulle kunna förklaras med att blodcirkulatio- nen i hjärnan ökade.

          Härproducerat

          Siggesta Köksträdgård är ett hållbarhetsprojekt men också ett integrationsprojekt. Vi odlar ca 1500 m2 grönsaker i vår köksträdgård. Vi försörjer Värmdö Bryggeri med en årsförbrukning av humle som vi odlar i trädgården. Till vår hjälp har vi tagit in nyanlända med erfarenhet av ekologisk odling från sitt hemland Eritrea. Vi har genom dem lärt oss mycket om ekologisk odling och hur man kan känna av på solen, lukta på jorden och använda tekniker som i vårt jordbruk är bortglömda.
          Vi hoppas på effekter som
          Minskad miljöpåverkan genom ekologisk odling:
          Genom ett  odlingssystem där man inte använder konstgödsel eller kemisk bekämpning
          Vi kommer minska den totala energi och vattenförbrukning genom att utöka det vegetariska utbudet
          Att minska miljöpåverkan via maten genom att äta mer vegetarisk mat kan vara ett sätt att minska sin miljöpåverkan . Om vi skulle konsumera energin från växterna direkt i stället för att dessa först går genom ett djur som vi ska äta skulle det gå åt mindre odlingsareal. Energiåtgången och vattenförbrukningen är väldigt mycket högre för att producera ett kilo kött än för ett kilo vete.
          Vi minskar transportutsläpp  transporterna mellan produktionsställe och försäljningsställe minskar, vilket är en stor miljöbov. Vi räknar med att minska transportutsläpp med ca 700 mil mindre i transport mellan leverantör och Siggesta Gård under perioden maj- september.

          Närproducerat

          Siggesta Gård samarbetar med Smaka på Värmdö och i vår Delibutik finns mycket från våra producenter på ön.  I vårt stående utbud har vi alltid det närproducerade som första alternativ . Värmdö musteri , Värmdö bryggeri, Deliverkstan , Säby rapsolja mfl. det finns så mycket gott som produceras på Värmdö .

          Hållbara organisationer

          Att tillbringa så stor del av vår tid på arbete innebär att vårt arbetsklimat påverkar mycket hur vi mår som i sin tur på verkar val vi gör osv.
          Att tänka långsiktigt och hållbart när det kommer till ledarskap och organisationsstruktur är lika självklart som all annan hållbarhet. Vi jobbar med ledarskap utifrån ett holistisk perspektiv. Ledarskap handlar om till stor del om förmågan att  att leda sig själv, att ta hand om sig själv och att kommunicera med andra. Vi gör ledarskapsövningar där våra deltagare får träna sin kommunikation med hjälp av hästen, vi erbjuder självledarskap genom coachning och självinsikt i kommunikation genom Discprofil analys

          Svanen och svinn

          Svanenmärket är en världsledande miljömärkning med hög kännedom och trovärdighet. Genom att Svanenmärka era varor och tjänster stärker ni ert varumärke och kan vinna konkurrensfördelar på marknaden.

          Samtidigt ger Svanenmärket så mycket mer. Att genomföra en Svanenmärkning innebär att ni får stöd och hjälp att strukturera upp ert miljöarbete. Livscykelbaserade och tuffa krav ger er möjlighet att bli ledande på miljö inom ert område. Och genom att Svanens krav oftast ligger före lagstiftningen minskar ni risken för negativ publicitet och plötsligt påkomna lagändringar. Svanen fungerar helt enkelt som ett verktyg för ert företags miljöstrategi.
          Med det starka miljöarbete och engagemang som en Svanenmärkning innebär bidrar ni också till att uppnå FN:s globala hållbarhetsmål som ska säkra en hållbar utveckling.
          Dessutom vet vi att Svanenmärkningen ofta bidrar till att öka stoltheten bland medarbetare. Det är också ett utmärkt sätt att locka nya medarbetare. Att ha miljömärkta produkter och tjänster stärker företagets image som ett medvetet och ansvarstagande företag.

          Svinn
          En dold bov i livsmedelshanteringen som ger stora konsekvenser för miljön är att vi slänger fullvärdig mat. Om vi skulle äta upp allt på tallrikarna, ta vara på våra rester och inte köpa mer mat än vi kan göra av med innan den blir dålig skulle mycket onödigt svinn elimineras. I dagsläget produceras en stor mängd livsmedel direkt för soptunnan. Vi har skyltar på samtliga bufféer om med uppmaning att tänka på miljön .

          Hotellrum med dubbelsäng och en trästol

          Omtanke och ansvar

          Vi lånar vår plats på jorden