Fyll i information så kontaktar vi dig


  EnkelrumDubbelrum


  JaNej   Boka bord

   Fyll i information så kontaktar vi dig

   [captchac]

    Boka visning av festlokaler

    Fyll i information så kontaktar vi dig

    '

     Registrering

     OBS! Räknas ej som bokning utan är till för Skatteverkets kontroller. Du måste vara registrerad som säljare vid eventuell kontroll på plats av Skatteverket. När du väl är på plats får du din yta hänvisad av vår personal, som också tar betalt och ger dig ditt kvitto. Loppisyta går ej att förboka utan det är först till kvarn som gäller.

     Miljö och hållbarhet

     Miljö och hållbarhet

     En självklarhet

     Siggesta Gård

     Hållbar miljö, hållbara möten och hållbar livsstil

     Hållbar livsstil

     Vi skapar förutsättningar för en  aktiv konferens eller en aktiv heldag med familjen på Siggesta Gård när man  låter både hjärta och hjärna vara med för bästa möjliga välbefinnande.

     Minne och inlärningsförmåga förbättras. Det bildas nya hjärnceller i gyrus dentatus, en del av området, som är viktigt för just minne och inlärning.

     Fokus och simultanförmåga blir bättre. Koncentrations- och simultanförmågan förbättras, bland annat genom att hormonet noradrenalin utsöndras – vilket ökar vakenhet och uppmärksamhet, även blodcirkulationen i hjärnan förbättras.

     Ditt omdöme förbättras. Fysisk träning hjälper oss att ta bättre beslut, genom att kopplingarna mellan hjärnans områden prefrontala kortex (omdömescentra) och amygdala (känslocentra) stärks. Det gör att prefrontala kortex i större grad kan välja vilka av våra impulsiva tankar som vi bör – eller inte bör – omsätta till handling.

     Din kreativitet ökar Förbättrar din kreativitet, vilket skulle kunna förklaras med att blodcirkulationen i hjärnan ökade.

     Härproducerat

     Siggesta Köksträdgård är ett hållbarhetsprojekt men också ett integrationsprojekt. Vi odlar ca 1500 m2 grönsaker i vår köksträdgård. Vi försörjer Värmdö Bryggeri med en årsförbrukning av humle som vi odlar i trädgården. Till vår hjälp har vi anställt Bereket med erfarenhet av ekologisk odling från sitt hemland Eritrea. Vi har genom dem lärt oss mycket om ekologisk odling och hur man kan känna av på solen, lukta på jorden och använda tekniker som i vårt jordbruk är bortglömda. Vi hoppas på effekter som:

     Minskad miljöpåverkan genom ekologisk odling:
     Genom ett  odlingssystem där man inte använder konstgödsel eller kemisk bekämpning. Vi kommer minska den totala energi och vattenförbrukning genom att utöka det vegetariska utbudet. Att minska miljöpåverkan via maten genom att äta mer vegetarisk mat kan vara ett sätt att minska sin miljöpåverkan . Om vi skulle konsumera energin från växterna direkt i stället för att dessa först går genom ett djur som vi ska äta skulle det gå åt mindre odlingsareal. Energiåtgången och vattenförbrukningen är väldigt mycket högre för att producera ett kilo kött än för ett kilo vete.

     Vi minskar transportutsläpp  transporterna mellan produktionsställe och försäljningsställe minskar, vilket är en stor miljöbov. Vi räknar med att minska transportutsläpp med ca 700 mil mindre i transport mellan leverantör och Siggesta Gård under perioden maj- september.

     Närproducerat

     Siggesta Gård samarbetar med Smaka på Värmdö och i vår Delibutik finns mycket från våra producenter på ön.  I vårt stående utbud har vi alltid det närproducerade som första alternativ . Värmdö musteri , Värmdö bryggeri, Deliverkstan , Säby rapsolja mfl. det finns så mycket gott som produceras på Värmdö .

     Hållbara organisationer

     Att tillbringa så stor del av vår tid på arbete innebär att vårt arbetsklimat påverkar mycket hur vi mår som i sin tur på verkar val vi gör. Att tänka långsiktigt och hållbart när det kommer till ledarskap och organisationsstruktur är lika självklart som all annan hållbarhet.

     Vi jobbar med ledarskap utifrån ett holistisk perspektiv. Ledarskap handlar om till stor del om förmågan att  att leda sig själv, att ta hand om sig själv och att kommunicera med andra. Vi gör ledarskapsövningar där våra deltagare får träna sin kommunikation med hjälp av hästen, vi erbjuder självledarskap genom coachning och självinsikt i kommunikation genom Discprofil analys

     Svanen och svinn

     Svanenmärket är en världsledande miljömärkning med hög kännedom och trovärdighet.

     Att genomföra en Svanenmärkning innebär att vi får stöd och hjälp att strukturera upp vårt miljöarbete. Livscykelbaserade och tuffa krav ger oss möjlighet att bli ledande på miljö inom vårt område. Genom att Svanens krav oftast ligger före lagstiftningen minskar vi risken för plötsligt påkomna lagändringar. Svanen fungerar helt enkelt som ett verktyg för vårt företags miljöstrategi.

     Med det starka miljöarbete och engagemang som en Svanenmärkning innebär bidrar vi också till att uppnå FN:s globala hållbarhetsmål som ska säkra en hållbar utveckling.
     Dessutom vet vi att Svanenmärkningen ofta bidrar till att öka stoltheten bland medarbetare. Det är också ett utmärkt sätt att locka nya medarbetare.

     Svinn
     En dold bov i livsmedelshanteringen som ger stora konsekvenser för miljön är att vi slänger fullvärdig mat. Om vi skulle äta upp allt på tallrikarna, ta vara på våra rester och inte köpa mer mat än vi kan göra av med innan den blir dålig skulle mycket onödigt svinn elimineras. I dagsläget produceras en stor mängd livsmedel direkt för soptunnan. Vi har skyltar på samtliga bufféer om med uppmaning att tänka på miljön .

     Hotellru m med dubbelsäng och sovloft
     Mat_Restaurang_Ladugården_Siggesta_Gård_IMG_3658
     Jobba på Siggesta Gård

     Omtanke och ansvar

     Vi lånar vår plats på jorden