Oops, här har vi missat att lägga upp fler bilder.
Jan 17, 2025

Hållbar lokal samverkan i skärgården

På Siggesta Gård fokuserar vi på hållbarhet och lokala samarbeten. För oss en självklarhet att inte bara servera våra gäster egenodlade grönsaker och kött från egen jakt, utan också att aktivt arbeta med lokala leverantörer. Detta gynnar företagsklimatet på Värmdö, främjar mer egenodling och skapar fler arbetstillfällen.

Vi är både glada och stolta över att kunna servera den fantastiskt goda och högkvalitativa osten från Ostmakeriet på Rindö (endast 7,5 km från Siggesta Gård). Osten serveras på vår Brunch och ibland på menyn som ostbricka och till konferenser, fester och bröllop.

Anna Kälvebrand, grundare och mejerska, startade Ostmakeriet för 12 år sedan. Vi som har följt hennes resa har sett hur hon ständigt utvecklar och förfinar sina produkter. Anna använder mjölk från Öster Grytinge gård iSödra Roslagen och tillverkar ostarna i ysteriet på Rindö.

Under sin karriär har Anna tillverkat ett 20-tal olika sorters ostar, men nu fokuserar hon på att skala ner och specialisera sig på fem olika sorter.
– Favoriter hos kunder verkar vara vår Borglagrade cheddar, Rindö Ädel och den öltvättade Brännstöms Salut, säger Anna.

Den Borglagrade cheddarn är i skrivande stund insmorda med kokosfett och på väg för lagring i Oskar Fredriksborgs fästning där den sedan ligger i minst sex månader för att få sina prisbelönta aromer.

Under år 2023 tävlade Anna med sina ostar i olika sammanhang och fick flera fina utmärkelser. Hon vann brons för Oscar Fredrik-cheddarn i både SM i Mathantverk och VM i Ost. Dessutom fick hon silver för Rindö Ädel i VM och brons för sin mjuka kittost Solö. Detta är något vi på Siggesta Gård tycker är värt att skryta om!

Besök oss på Siggesta Gård och upptäck smaken av lokalt producerad, prisbelönt ost. Eller lär dig mer om Ostmakeriet på www.ostmakeriet.se.