Hållbar lokal samverkan i skärgården
På Siggesta Gård fokuserar vi på hållbarhet och lokala samarbeten. Vi är så glada att kunna servera den goda och smakrika musten och juicen från Värmdö musteri.
För oss är det en självklarhet att inte bara servera våra gäster egenodlade grönsaker och kött från egen jakt, utan också att aktivt arbeta med lokala leverantörer. Detta gynnar företagsklimatet på Värmdö, främjar mer egenodling och skapar fler arbetstillfällen.
Vi är så glada att kunna servera den goda och smakrika musten och juicen från Värmdö musteri. Den finns alltid framdukad på frukostbuffén och på brunchen på helgerna till våra gäster att njuta av. Vi har också ett koncept med varm dryck före julbordet där vi bjuder på äppelmusten varm med eller utan adderad alkohol. Den är också ett givet inslag till våra konferensgäster. Ett mycket uppskattat sådant.
Paret Nikolaj och Malin startade musteriet på Värmdö 2008. Varje år producerar de sortspecifik must på minst 40 olika sorter till försäljning. Äppelmusten består till 100% av pressade fina svenska äpplen. Lågpastörierad, inget socker, inga tillsatser. Det är sånt vi på Siggesta Gård gillar extra mycket. Utöver det gör Värmdö musteri lingonjuice och blåbärsjuice som vi också serverar på gården.