Tack för ett otroligt år med dig!
Vilket fantastiskt år det har varit! Vi på Siggesta Gård vill rikta ett stort tack till alla er som besökt oss och gjort året så minnesvärt.
Kära konferenskunder, hotellgäster, daggäster och alla som besökt oss under året.
Vilket fantastiskt år det har varit! Vi på Siggesta Gård vill rikta ett stort tack till alla er som besökt oss och gjort året så minnesvärt. Vi har haft besökare från hela världen som har njutit av vår vackra skärgård och det lantliga livet på gården. Att kunna erbjuda båtturer i Stockholms fantastiska övärld, salta bad, unika lantliga hotellrum, glamping och mat odlad i vår egen trädgård är något vi är mycket stolta över. Det påminner oss om vilken underbar plats vi har och hur mycket det finns att upptäcka här på gården och i skärgården. Vi ser fram emot att dela ännu mer med er nästa år när ni besöker oss med företaget, familjen och vännerna.
Vi tycker om att ständigt utveckla vårt utbud och 2025 års tema är: Trädgård. Vi kommer att vidga vår verksamhet i vår köksträdgård med fler aktiviteter för både företag och familjer. Trädgården kommer att vara öppen för besök och ni kommer att kunna köpa med er det bästa från vår odling och annat som hör trädgårdslivet till. Vi uppdaterar och utvecklar vår egen deli med nya produkter. Orangeriet kommer att öppna upp redan i början på året som ett mysigt trädgårdscafé med aktiviteter som kransbindning, odling och föreläsningar. Vi kommer också att erbjuda vandringar där vi hittar ätbara växter i naturen.
Är det något ni önskar att vi gör och har egna idéer på aktiviteter och annat kul så tveka inte att höra av er. Det är ni som gör det här möjligt!
Vi ser fram emot ett nytt spännande år tillsammans!
GOTT NYTT ÅR Susanne Blomberg och teamet på Siggesta Gård
VINTERN 2024, så inleddes året
Vintern höll ett hårt grepp om oss här i mellansverige i början av året men oj vad glada vi var att se så många som kom på våra vandringar med sopplunch vid elden. Stora grupper rustade med spikskor och varma kläder som hakade på vår naturguide Lina ner till havet på våra stigar. Många fina samtal utmed stigarna och elden. Häng med på långvandring 11 januari.
EGEN SKÖRD TILL VÅRA RESTAURANGER
Vi är så glada över att vi för några år sedan skapade Köksträdgården, där vi varje år skördar runt ett ton grönsaker direkt till våra restauranger. I år har vi tredubblat odlingen av kronärtskockor och fördubblat sparrisodlingen.Siggestas Köksträdgård är både ett hållbarhets- och integrationsprojekt. Till vår hjälp har vi anställt Bereket, som har gedigen erfarenhet av ekologisk odling från sitt hemland Eritrea. Genom honom har vi fått lära oss mycket om hållbara odlingstekniker, som att läsa av solens påverkan, känna jordens doft och använda metoder som länge varit bortglömda i vårt jordbruk. Att odla lokalt bidrar till minskad miljöpåverkan och lägre transportutsläpp.Om du har ätit i vår Restaurang Ladugården har du garanterat fått njuta av grödor från vår egen Köksträdgård. Läs mer om vårt hållbarhetstänk.
FÖR DE NYFIKNA OCH ÄVENTYRSLYSTNA
I år provade vi ett helt nytt tältkoncept för dig som kanske tycker glamping verkar ljuvligt men är för kostsamt. Eller för dig som så gärna vill komma ut i naturen och tälta men inte har tält och känner att det blir för stort projekt att införskaffa. Vid vår naturstrand sattes två glampingtält upp, där gäster fick uppleva en unik och nära-naturen-upplevelse. I boendet ingick liggunderlag, kudde och sovsäck, medan maten togs med. Håll utkik inför nästa sommar om du vill boka en natt eller två! VIll du också prova på vårt tältkoncept i sommar - håll utkik här.
BRÖLLOPSYRA I GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET
Vilken glädje det var att få se de fina bröllopsfesterna från vår gård i SVT:s program Gift vid första ögonkastet. Vi är så tacksamma att Baluba valde att anordna de magiska bröllopen här hos oss. Läs mer här.
MASSOR AV NYHETER PÅ AKTIVITETSFRONTEN
Det här var året då vi kom med massor av härliga nyheter för våra aktivitetssugna konferensgäster. Glada var de stora gängen som valde att prova på Fårvallningen med Sara från Värmdö Lamm. Fartfylld och naturnära. Andra konferensgrupper aktiverade sig med matlagning guidat av vår naturguide Lina. Där kunde de i år prova på att laga Langos till förrätt över eld eller baka pepparkakor över eld innan julbordet. Men största succén av de alla var nog att vi bytte ut eftermiddagsfikat mot att få baka sin egna kanelbulle över glöd. Ett skönt avbrott från konferensen att komma ut i friska luften och njuta vid elden.
VILTVECKOR PÅ GÅRDEN
Under november skapade vi otroliga viltveckor i Restaurang Ladugården och på menyn fanns såklart hjort från våra egna ägor. Vi hoppas att ni uppskattade detta härliga tema så att vi kan göra om det nästa höst.
VÅR JULMARKNAD FIRADE 20-ÅRSJUBILEUM I ÅR
Det är svårt att greppa att vi har arrangerat vår klassiska och stämningsfulla julmarknad i hela 20 år. Det tar vi som ett kvitto på att vi är omtyckta då vi hade både rekord antal utställare i år men också rekord antal besökare. Många besöker oss för våra utställares lokala produkter, hantverk och den stämningsfulla lantliga miljön med den omgivande naturen och djuren. Stort tack till alla som kom och förgyllde helgen för oss som jobbar på Siggesta Gård!