Oops, här har vi missat att lägga upp fler bilder.
Jan 8, 2025

VÅR HUMLE BLIR TILL LOKAL PILSNER

På Siggesta Gård är vi stolta över att odla våra egna grönsaker, örter och blommor. Vi strävar också efter att arbeta med så många lokala råvaror och produkter som möjligt i våra restauranger.

I Köksträdgården odlar vi inte bara grönsaker utan även humle. Humlen från vår odling levereras direkt till Värmdö Bryggeri ungefär tre gånger per år, där den tillsammans med korn från Säby Gård förvandlas till Värmdö Bryggeris smakfulla ”Jubileumspilsner”. Det är vi väldigt stolta över! För dig som besöker oss finns hela Värmdö Bryggeri:s sortiment av öl att njuta av i våra restauranger och barer.

”Det är unikt att kornet (som blir till malt genom att det mältas) och humlen som ger ölet dess beska och karaktär odlas och förädlas inom en radie på 3-4 mil. Jubileumspilsnern är en av våra absolut mest uppskattade öl! Det är ju extra kul med tanke på att alla ingredienser är så lokala. Det finns, mig veterligen, ingen annan så pass lokal öl att köpa på Systembolaget.

Vi är oerhört stolta över samarbetet med Siggesta Gård som odlar vår humle och Micke Windahl från Säby Gård som odlar kornet!”

/Stefan Slätt, VD för Värmdö Bryggeri

Läs mer om Hållbarhet på Siggesta Gård.