26 april & 10 maj

Allt om nässlan - grönt & skönt hotellpaket

Oops, här har vi missat att lägga upp fler bilder.
Boka paket

Description

Följ med Lisen Sundgren Och Lina "By the bay" ut i naturen och lär dig allt om nässlan. Grönt, skönt & gott.

Brännässlan är värd en hyllning! De späda vårskotten är inte bara en av säsongens första primörer, fulla av näring som väcker kroppen till liv efter en lång vinter. Det vet alla som smakat nässelsoppa. Men brännässlan är bra till så mycket mer och kan skördas ända till hösten. Som läkeväxt är den oumbärlig och som grönsak en delikatess med en självklar plats inom gastronomin.

Den här dagen ägnas helt åt brännässlans mångsidighet. Under en härlig promenad tillsammans med Lisen Sundgren plockar ni nässlor och får tips på hur den bäst kan användas för hälsa och välbefinnande.

Vi vandrar längs Siggestas Vikingaled (den lilla rundan), genom gravfält och förbi en ensamliggande hög med en diameter på sju meter, belägen på ett bergskrön. En gång synlig från viken – vem vilar här? En betydande man eller kvinna? Och vilken roll spelade brännässlan i deras liv?

Väl tillbaka på gården möts ni av vår naturguide Lina, som vid lägerelden har förberett en härlig lunch med nässelsoppa, nybakat bröd och något gott i glaset.

Medtag

  • Oömma kläder efter väder
  • Handskar

Varmt välkommen till en dag i brännässlans tecken!

Förläng upplevelsen

Efter en dag fylld av kunskap och smaker fortsätter kvällen i ladugården, där vi serverar en vällagad tvårättersmiddag inspirerad av naturen. Vill du stanna över natten? Då väntar våra boutique-hotellrum på dig för en avkopplande övernattning – frukost ingår.

I hotellpaketet grönt & skönt

En avkopplande vistelse med tvårätters middag. Vi serverar vällagade rätter i Restaurang Ladugården och ni sover gott i våra sköna sängar med sängkläder från Mille Notti. Helt perfekt, om vi får säga det själva. I paketet ingår en vällagad tvårättersmiddag som serveras i Restaurang Ladugården. Köket lagar rätter med hållbarhet, lokalproducerat och säsongens råvaror i fokus. Restaurangen är kvällsöppen mellan 17.00-21.00.

Till kvällen

Efter middagen kan ni fortsätta hänga i vår Lounge och ta något gott att dricka i Hernöbaren. Den är öppet till 23:00 på lördagar. Observera att Loungen kan vara abonnerad vid vissa tillfällen. Provsmaka godaste gröna nässelkakan, som finns med i Lisens nya bok, "Viol, sömntuta och andra lugnande örter" (Bonnier fakta).

Frukost i Loungen

På morgonen dukar vi upp en härlig frukostbuffé från 8:00 på lördagar, söndagar och lov.

Boka dagpaket

495 kr /person

Boka hotellpaket med övernattning

Från 2 380 kr /person