Fyll i information så kontaktar vi dig


  EnkelrumDubbelrum


  JaNej   Boka bord

   Fyll i information så kontaktar vi dig

    Boka visning av festlokaler

    Fyll i information så kontaktar vi dig

    '

     Registrering

     OBS! Räknas ej som bokning utan är till för Skatteverkets kontroller. Du måste vara registrerad som säljare vid eventuell kontroll på plats av Skatteverket. När du väl är på plats får du din yta hänvisad av vår personal, som också tar betalt och ger dig ditt kvitto. Loppisyta går ej att förboka utan det är först till kvarn som gäller.

     Köksträdgården

     Siggesta Gård blir självförsörjande på grönsaker - ett integrationsprojekt

     skiss_1673

     Årets nyhet på tema Närproducerat och gårdsnära är att vi i år kommer att anlägga en köksträdgård med syfte att så småningom bli självförsörjande på grönsaker och örter.

     Syftet med projektet är att öka andelen lokalt odlade råvaror i Värmdö samt att skapa synergieffekter i form av kunskapsöverföring, ökad integration och rekreation för allmänheten.

     Målet med projektet är att anlägga en köksträdgård omfattande växthus, friland och kompost på en total yta på ca 1500 kvm och att det är finansierat av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

     Vi är extra stolta över detta projekt då det också är ett integrationsprojekt som vi gör tillsammans med Bereket och Regen från Eritrea som gjorde en praktik hos oss i somras. Bereket har haft egen gård i sitt hemland och kom med idén om en trädgård på Siggesta Gård. Vi kommer att hjälpa honom att förverkliga sin dröm och samtidigt få ett tillskott till vårt utbud och koncept som vi tror kommer bli mycket uppskattat.

     Våra gäster kommer kunna plocka med sig en påse närodlat hem och vi kommer också ha aktiviteter med inslag av både vildvuxet och odlat. Plocka nässlor och få med dig ett recept, skörda tomat och ett recept på gårdens tomatsoppa, lär dig hitta ätbart i den vilda naturen runt gården m.m

     Lokalt ledd utveckling Leader Stockholmsbygd